Pagina's
Activiteiten
- Verslag Community Building Meeting: Gelijk speelveld voor standaarden
- Verslag Community Building Meeting: Waar staan de voedselverwerkende fabrieken in 2040?
- Commissie Verduurzaming Dierlijke Producten (VDP) Onderzoek
- Project Gebruik (top)keurmerken bij bedrijfscatering
- Regiegroep PEFCR Dierlijke Producten
- Regiegroep Opschaling Biologische Zuivel en Rundvlees
- Regiegroep Scale-up Kip 1 ster
- Werkgroep Duurzaam Dierlijk structureel in vakonderwijs
- Werkgroep VDP Internationaal
Thema's
Berichten
- 2 miljoen euro onderzoeksbudget WUR voor ketens beschikbaar
- Aan de slag met duurzamere dierlijke producten in het vakonderwijs
- Aan de slag met onderzoeksprojecten van het Marktprogramma
- Aankoopgedrag biologische producten in de supermarkt
- Beter Leven 1 ster in MVI-criteria catering
- Beter Leven1 ster in contractcatering overheid kan verduurzaming foodservice aanjagen
- Blauwdruk leermiddelen duurzamer dierlijk voor vakonderwijs klaar
- Consumenten kopen vooral in de supermarkt meer duurzaam voedsel
- Duurzaamheid en dierenwelzijn in het vakonderwijs slagerij en foodservice
- Duurzaamheid structureel in het vakonderwijs
- Duurzamere voeding blijft aan belang winnen, +11% in 2022
- Het Circulaire Varken: samenwerken met regionale initiatieven
- Inventarisatie carbon footprint voor kip en ei gaat van start
- Inzet van Wageningen UR nog mogelijk 2025
- Jumbo investeert in betere leefomstandigheden varkens
- Ketenkennisdialoog ‘De smaken van duurzamer varkensvlees’
- KetenKennisDialoog in voorbereiding over CSRD en stand van zaken LCA’s
- Laat het onderzoeken door Wageningen UR
- Marktprogramma gaat door in 2024-2027
- Marktprogramma in de media: ‘Duurzame productie’
- Marktprogramma in de media: ‘Marktprogramma biedt hulp bij verduurzaming varkensvleesproducten’
- Marktprogramma in de media: Interview met voorzitter Marijke de Jong van de Regiegroep Scale-Up Kip 1 ster
- Marktprogramma on tour: Ondernemen in ketens is zowel een forse uitdaging als de toekomst
- Marktprogramma VDP biedt concreet aanspreekpunt voor ketens
- Naar een uniforme LCA-standaard kip en ei
- Omzet duurzamere keurmerken stabiel in 2024
- Omzetaandeel voedsel met duurzamer keurmerk stijgt naar 25%
- Onderzoek: kalf langer bij koe
- Partijen vergroten samen vraag en aanbod duurzamer voedsel
- Prioriteiten Marktprogramma voor 2024 en 2025
- Regiegroep LCA Dierlijke Producten gestart
- Regiegroep Opschaling Biologische Zuivel en Rundvlees gestart
- Regiegroep PEFCR Dierlijke Producten
- Regiegroep start praktijkonderzoek uitstoot kippenstal voor 1 ster BLK
- Regiegroep van start voor oplossen knelpunten bij omschakeling naar Kip 1 ster Beter Leven
- Reis door de duurzamere ei-keten met het ministerie van LVVN
- SAVE THE DATE KKD 28 november 2023 ‘CO2-footprint: praktische toepassing van LCA’s in de dierlijke ketens’
- Subsidie voor stoppen met staart couperen voor ketenconcepten
- Subsidieregeling European innovation partnership (EIP) 2023
- Subsidieregeling stoppen met couperen van varkensstaarten
- Subsidieregeling Stoppen met couperen van varkensstaarten
- Subsidieregelingen voor Samenwerkingsprojecten ter ondersteuning van nieuwe duurzame dierlijke marktconcepten
- Terugblik Inspiratiemiddag LNV ‘Duurzamere business in Foodservice’ 27 oktober 2022
- Terugblik Ketenkennisdialoog ‘Marktwaarde creëren met keurmerken’ 6 juli
- Terugblik KetenKennisDialoog ‘Welke dierlijke producten eten we nog in de toekomst?’ 27 september
- Terugblik KetenKennisDialoog ‘Zonvarken als casus voor beleid verduurzaming’
- Terugblik KetenKennisDialoog ‘CO2-footprint: praktische toepassing van LCA’s in de dierlijke ketens’ 28 november
- Terugblik KetenKennisDialoog 26 juni ‘CSRD en belang van robuuste LCA’s’
- Terugblik KetenKennisDialoog 4 juli ‘Omzetontwikkeling keurmerken in retail’
- Terugblik Ketenkennisdialoog Feed4Foodmerken op 29 juni 2022
- Terugblik KKD met het ministerie van LNV ‘De kracht van de markt voor beleid’ 23 februari
- Terugblik KKD: ‘Consument voelt veel voor duurzamer en smakelijker varkensvlees’ (verslag) 1 februari
- Terugblik Reis door de duurzamere ei-keten met het ministerie van LVVN
- Twee nieuwe rapporten LCA methoden
- Tweede Kamer geïnformeerd over de grootschalige opschaling van Kip met Beter Leven keurmerkÂ
- UITNODIGING KetenKennisDialoog ‘Welke dierlijke producten eten we nog in de toekomst?’ 27 september 2023
- UITNODIGING KKD 28 november 2023 ‘CO2-footprint: praktische toepassing van LCA’s in de dierlijke ketens’
- Uniforme rapportage essentieel voor verduurzaming foodservice
- Vakonderwijs over duurzamer dierlijk krijgt handen en voeten
- Vergunningverlening: knelpunt voor doorbraak ketenconcepten
- Verkenning ingezet voor houdbaarheid vergunning voor pluimveehouders
- Videoverslag Ketenkennisdialoog ‘De smaken van duurzamer varkensvlees’ 1 februari 2023
- Volg onze Ketenkennisdialogen
- Webinar markeert start samenwerking met netwerk landbouwattachés
- WUR helpt varkenshouders bij voldoen aan criteria Beter Leven Keurmerk 2025
- ZONvarken: casus voor vergunningverlening