Aan de slag met duurzamere dierlijke producten in het vakonderwijs
12 oktober 2023 – Duurzaamheid is een containerbegrip dat voortdurend in de samenleving rondzingt. Maar
Consumenten kopen vooral in de supermarkt meer duurzaam voedsel
10 oktober 2023 – In 2022 zien we met name groei in duurzamere dierlijke producten.
Terugblik KetenKennisDialoog ‘Welke dierlijke producten eten we nog in de toekomst?’ 27 september
9 oktober 2023 – ‘Welke dierlijke producten eten we nog in de toekomst?’ Dat was
Subsidieregeling stoppen met couperen van varkensstaarten
7 september 2023 – Vandaag is de subsidieregeling gepubliceerd voor samenwerkingsverbanden die willen stoppen met
UITNODIGING KetenKennisDialoog ‘Welke dierlijke producten eten we nog in de toekomst?’ 27 september 2023
24 augustus 2023 – Op woensdagmiddag 27 september 2023 organiseert het Marktprogramma Verduurzaming Dierlijke Producten
Marktprogramma in de media: Interview met voorzitter Marijke de Jong van de Regiegroep Scale-Up Kip 1 ster
11 juli 2023 – Op 6 juli is er een interview in vakblad Boerderij gepubliceerd met
Het Circulaire Varken: samenwerken met regionale initiatieven
7 juli 2023 – Op maandag 26 juni bracht een delegatie van het ministerie van
Marktprogramma on tour: Ondernemen in ketens is zowel een forse uitdaging als de toekomst
29 juni 2023 – Frievar is een samenwerkingsverband van varkenshouders, dierenartsen en ketenpartners, dat lekker,
Tweede Kamer geïnformeerd over de grootschalige opschaling van Kip met Beter Leven keurmerk
10 juni 2023 – De afgelopen maanden is intensief gesproken in de Regiegroep Scale Up
Duurzaamheid structureel in het vakonderwijs
8 juni 2023 – Aan onderwijsspecialisten BeSpeak is de opdracht versterkt om een zogenoemde taxonomie
Volg onze Ketenkennisdialogen
6 juni 2023 – Wat gebeurt er in andere ketenschakels? Deel en maak kennis met
Aan de slag met onderzoeksprojecten van het Marktprogramma
1 juni 2023 – Het Marktprogramma Verduurzaming Producten (VDP) heeft 2 miljoen euro beschikbaar voor
Marktprogramma in de media: ‘Marktprogramma biedt hulp bij verduurzaming varkensvleesproducten’
30 mei 2023 | Bron: Vleesmagazine Hoe kun je inspelen op de consumententrend naar steeds duurzamer
Subsidieregeling European innovation partnership (EIP) 2023
2 mei 2023 – Vandaag is de subsidieregeling gepubliceerd. Deze regeling biedt aan samenwerkingsverbanden (“operationele groepen”)
Duurzamere voeding blijft aan belang winnen, +11% in 2022
2 mei 2023 – De omzet van duurzamere voeding in de supermarkt is in 2022
Marktprogramma in de media: ‘Duurzame productie’
27 maart 2023 | Bron: Ledenmagazine Agrifirm Beter TogetherVleesmagazine In het ledenmagazine van Agrifirm wordt het
Terugblik KKD met het ministerie van LNV ‘De kracht van de markt voor beleid’ 23 februari
23 februari 2023 – Het programmateam van het Marktprogramma VDP was uitgenodigd op het ministerie
Terugblik KKD: ‘Consument voelt veel voor duurzamer en smakelijker varkensvlees’ (verslag) 1 februari
9 februari 2023 – Het onderwerp van de Ketenkennisdialoog van het Marktprogramma Verduurzaming Dierlijke Producten
Videoverslag Ketenkennisdialoog ‘De smaken van duurzamer varkensvlees’ 1 februari 2023
10 februari 2023 – Op woensdag 1 februari vond in Den Haag de Ketenkennisdialoog van
Ketenkennisdialoog ‘De smaken van duurzamer varkensvlees’
Resultaten nieuw consumentenonderzoek 12 januari 2023 – Hoe kun je inspelen op de consumententrend naar
Subsidieregelingen voor Samenwerkingsprojecten ter ondersteuning van nieuwe duurzame dierlijke marktconcepten
Sabe regeling 1 november 2022 – De subsidie is voor niet-agrarisch ondernemers. Zij kunnen subsidie
Terugblik Inspiratiemiddag LNV ‘Duurzamere business in Foodservice’ 27 oktober 2022
3 november 2022 – Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) organiseerde op 27
Terugblik Ketenkennisdialoog ‘Marktwaarde creëren met keurmerken’ 6 juli
12 juli 2022 – In de online bijeenkomst van het het Marktprogramma Verduurzaming Dierlijke Producten
Terugblik Ketenkennisdialoog Feed4Foodmerken op 29 juni 2022
1 juli 2022 – Op 29 juni vond in Veghel de eerste Ketenkennisdialoog van het
Regiegroep van start voor oplossen knelpunten bij omschakeling naar Kip 1 ster Beter Leven
3 februari 2022 – In 2023 alleen nog vers pluimveevlees met een 1 ster Beter
Partijen vergroten samen vraag en aanbod duurzamer voedsel
21 december 2021 – Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en partijen binnen