KetenKennisDialoog in voorbereiding over CSRD en stand van zaken LCA’s

30 januari 2024 – De belangstelling voor het op de markt brengen van producten met een betere CO2-footprint groeit gestaag. Het vermarkten van ‘milieu’ naast dierenwelzijn heeft voor de partners van het Marktprogramma VDP topprioriteit. Daarom deelden we tijdens de succesvolle KetenKennisDialoog van 28 november 2023 kennis over de praktische toepassing van LCA’s in dierlijke ketens met een groot aantal belangstellenden.

Er bleek behoefte aan een vervolg. En om te blijven samenwerken over alle dierlijke productgroepen heen, om te komen tot internationale erkende én praktische LCA methoden.

De volgende KetenKennisDialoog zal inzoomen op de wetgeving, zoals de sinds dit jaar geldende Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), die bedrijven verplicht om te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. Hoe bruikbaar zijn de methoden en voldoen deze ook juridisch? Wat zijn de gevolgen voor de thema’s dierenwelzijn, natuur en hoe integrale verduurzaming vorm te geven? Hoe doet Nederland het in Europa, voorloper?

De voorbereidingen voor de KetenKennisDialoog zijn in volle gang. Wanneer er ideeën zijn voor inbreng, laat ons dit dan weten. Houd voor actuele informatie onze nieuwsbrief in de gaten!

Nieuwsbrief Marktprogramma VDP 
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en ontwikkelingen van het Marktprogramma? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief via het inschrijfformulier op onze website!