Subsidieregeling stoppen met couperen van varkensstaarten

7 september 2023 – Vandaag is de subsidieregeling gepubliceerd voor samenwerkingsverbanden die willen stoppen met het couperen van varkensstaarten. Met als doel om het dierenwelzijn in de varkenshouderij te verbeteren. Wilt u in samenwerking met andere partijen stoppen met het couperen van varkensstaarten? U kunt dan subsidie krijgen. De looptijd van deze subsidie is van 1 november 2023 tot en met 13 december 2023.

Als uw aanvraag wordt goedgekeurd hoort het project bij het netwerk Europees Innovatie Partnerschap (EIP). Dit netwerk bestaat om te leren van elkaars projecten. Het Marktprogramma was vooraf betrokken bij de regeling en heeft bepleit om ketensamenwerking in de regeling op te nemen om marktontwikkeling met een verdienmodel te stimuleren.

Het budget voor deze subsidie is € 2.500.000. U kunt minimaal € 125.000 tot maximaal € 500.000 subsidie krijgen. De varkenshouders die meedoen aan het samenwerkingsverband krijgen ten minste 60% van het toegekende subsidiebedrag. Wilt u meer weten over de voorwaarden, weten & regels en aanvraag van de subsidie? Ga dan naar de website van RVO.

Nieuwsbrief Marktprogramma VDP 
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en ontwikkelingen van het Marktprogramma? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief via het inschrijfformulier op onze website!