Subsidieregeling European innovation partnership (EIP) 2023

2 mei 2023 Vandaag is de subsidieregeling gepubliceerd. Deze regeling biedt aan samenwerkingsverbanden (“operationele groepen”) van varkenshouders, slachterij(en) en een afzetkanaal of meerdere afzetkanalen ondersteuning bij het verminderen van het couperen van varkensstaarten.

Het doel van deze regeling is om het dierenwelzijn in de varkenshouderij te verbeteren met een ketenaanpak. De regeling biedt deelnemende varkenshouders de mogelijkheid om ervaring op te doen met het verantwoord houden van varkens met hele staarten in samenwerking met ketenpartijen. Het Marktprogramma was vooraf betrokken bij de regeling en heeft bepleit om ketensamenwerking in de regeling op te nemen om marktontwikkeling met een verdienmodel te stimuleren.

In totaal is voor dit onderdeel € 10 miljoen beschikbaar gesteld en per project maximaal € 0,5 miljoen. Meer informatie is te vinden is in de Staatscourant van 2 mei 2023.

Nieuwsbrief Marktprogramma VDP 
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en ontwikkelingen van het Marktprogramma? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief via het inschrijfformulier op onze website!