Reis door de duurzamere ei-keten met het ministerie van LVVN

1 september 2024 – Afgelopen zomer organiseerde het Marktprogramma Verduurzaming Dierlijke Producten (VDP) een werkbezoek voor managers en beleidsmedewerkers van het ministerie van LVVN en partners van het marktprogramma.

De deelnemers maakten een reis door de keten van het duurzamere ei en werden geïnformeerd over ervaringen met verschillende aspecten van ketensamenwerking. De reis voerde langs een pluimveebedrijf (Familie Tomesen, Doetinchem), een pakstation en eiverwerker (Van Beek Groep, Wehl) en een horecaondernemer (chef-kok Bjorn Massop, Villa Ruimzicht, Doetinchem).

Actuele issues
Op de agenda stonden verschillende actuele issues, zoals de ontwikkeling van internationaal erkende LCA’s om de footprint inzichtelijk te maken, het gebruik van keurmerkproducten in horeca en catering, criteria voor duurzame inkoop (MVI) van catering en het borgen van EU-handelsnormen voor scharrel- en vrije-uitloopeieren in de ei-verwerkende industrie. Aandacht was er ook voor het benutten van het vlees van legkippen en het beleid voor vaccinatie om vogelgriep te bestrijden.

Bij de afsluiting, in Villa Ruimzicht, bespraken de deelnemers hun indrukken en mogelijke vervolgstappen voor het marktprogramma.

Nieuwsbrief Marktprogramma VDP 
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en ontwikkelingen van het Marktprogramma? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief via het inschrijfformulier op onze website!