Prioriteiten Marktprogramma voor 2024 en 2025

13 mei 2024 – Ieder jaar vindt een update plaats van de gewenste activiteiten en worden prioriteiten gesteld voor de activiteiten van het Marktprogramma VDP. Belangrijke hoofdthema’s – naast dierenwelzijn – zijn de inzet op het verwaarden van de thema’s milieu en natuur.

Daarnaast wordt prioriteit gegeven aan de ontwikkeling naar robuuste en internationaal erkende LCA’s, aan de noodzaak van het betrekken van de interne EU-markt voor het verduurzamen van de Nederlandse veehouderij. Ook wordt prioriteit gegeven aan het versnellen van de ontwikkelingen in de afzetkanalen foodservice en slagerskanaal en aan het vergroten van kennis en vaardigheden in het vakonderwijs.

In de verschillende werk- en regiegroepen van het Marktprogramma worden deze activiteiten opgepakt in samenwerking met marktpartijen. Daar waar gewenst is er ondersteuning mogelijk met het onderzoeksbudget (2 miljoen euro) voor de inzet van Wageningen UR.

Nieuwsbrief Marktprogramma VDP 
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en ontwikkelingen van het Marktprogramma? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief via het inschrijfformulier op onze website!