Omzetaandeel voeding met duurzamer keurmerk stijgt naar 25%

4 april 2024 – Jaarlijks brengt Circana een Monitor Keurmerken Retail uit en ook in 2023 laat deze monitor zien dat de groei in de bestedingen in duurzamere voeding doorzet. De grootste aanjager van de groei is het vervangen van het reguliere pluimveevlees (vers vlees en vleeswaren) met producten met een 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Binnen pluimveevlees is voor bijna 500 miljoen euro vervangen.

(Vlees)waren zijn dankzij de groei van kip met 1 ster Beter Leven toegetreden tot de top 3 van categorieën met het hoogste keurmerk aandeel. Vis staat met 80,2% keurmerk aandeel (ASC en MSC) op nummer 1, eieren staan op de tweede plaats met 79,0% en vlees(waren) komen nieuw binnen op de derde plek met 60,0% van de omzet die vanuit producten met een duurzamer keurmerk komt. Daarnaast zien we dat naast kip ook aardappelen een forse stijging laten zien gedreven vanuit het On the Way to Planet Proof keurmerk.

Meer weten? Lees dan verder in het bericht over de Monitor Keurmerken Retail en in het Keurmerken rapport 2023 van Circana.

Nieuwsbrief Marktprogramma VDP 
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en ontwikkelingen van het Marktprogramma? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief via het inschrijfformulier op onze website!