Marktprogramma VDP biedt concreet aanspreekpunt voor ketens

25 januari 2024 – Sparren en delen van praktische kennis over ketenconcepten is één van de belangrijkste onderdelen van Marktprogramma VDP, inclusief de begeleiding van bedrijven bij de ontwikkeling van nieuwe ketenconcepten. Ketenmanager Maurits Steverink biedt ‘eerstelijnsondersteuning’ bij vragen die ondernemers hebben over, onder andere, ketensamenwerking, marktpositionering, ketenafspraken, kennis van afzetkanalen en aantoonbare duurzaamheidsclaims die helpen om producten te vermarkten. Afgelopen periode is met verschillende initiatieven gesproken over nieuwe concepten voor varkensvlees, zuivel en kalfsvlees.

Daarnaast wordt kennis gedeeld over de commerciële werkwijze in verschillende afzetkanalen. Sparren houdt ook in dat nieuwe ketenconcepten en de betrokken partijen een spiegel voorgehouden krijgen over slagingskansen en betaalbaarheid om de haalbaarheid in te schatten. Met gezond verstand meedenken en samen puzzelen leidt vaak tot positieve resultaten. Uiteindelijk is er een grote kans op mislukking als je iets nieuws in de markt zet. Daarom is samenwerking en een zeer goede voorbereiding samen met de keten zo belangrijk, daar doen we het voor!

Het Marktprogramma nodigt ketenpartners met ideeën voor nieuwe ketenconcepten van harte uit om aan te kloppen bij het loket via secretariaat@verduurzamingvoedsel.nl.

Nieuwsbrief Marktprogramma VDP 
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en ontwikkelingen van het Marktprogramma? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief via het inschrijfformulier op onze website!