2 september 2025 – Op 18 september vindt een KetenKennisDialoog plaats met als thema Verduurzaming in Foodservice vanaf 12.00 uur bij VNO-NCW in Den Haag. Deze KetenKennisDialoog wordt georganiseerd door van het Marktprogramma Verduurzaming Dierlijke Producten (VDP), waarin overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenwerken aan een praktische afzetgerichte aanpak van duurzamere dierlijke producten. Deze keer staat het afzetkanaal foodservice centraal.
We openen samen met Hugo van Kasteel van het ministerie van LVVN. Met Veneca en Hutten bespreken we stand van zaken in de markt. Anne-To Vervelde van Wageningen UR gaat in op de resultaten van ons onderzoek naar de kwaliteit van rapportages voor opdrachtgevers en de behoefte aan eenduidige afspraken.
Met de aanwezigen gaan we sparren en kennis delen in drie werksessies:
1. Hoe kan contractcatering in combinatie met criteria voor MVI gangmaker zijn in foodservice voor meer duurzamer dierlijk?
2. Hoe komen we tot uniforme geborgde duurzaamheidsrapportages?
3. Gebruik maken van keurmerken in het bedrijfsrestaurant voor gast en/of opdrachtgever, wenselijk en haalbaar?
Dagvoorzitter Marijn Frank (bekend van de Keuringsdienst van Waarde) zal deze KetenKennisDialoog begeleiden.
Jullie input en ervaringen zijn zeer welkom op deze KetenKennisDialoog. Dus meld je aan en/of stuur deze uitnodiging door naar collega’s. Aanmelden kan via het online aanmeldformulier op de website. Kijk voor meer informatie en een aanmeldformulier op de website.
Meer informatie
Voor meer informatie over deze KetenKennisDialoog neem contact op met het secretariaat via secretariaat@verduurzamingvoedsel.nl of +31 (0)85 773 19 73.
Informatie over de activiteiten: op de website van het marktprogramma. Op de hoogte blijven van ontwikkelingen via de nieuwsbrief: het online inschrijfformulier.