Uitnodiging KetenKennisDialoog 26 juni ‘CSRD en belang van robuuste LCA’s’

16 mei 2024 – Op woensdagmiddag 26 juni 2024 organiseert het Marktprogramma Verduurzaming Dierlijke Producten (VDP) een KetenKennisDialoog met het thema CSRD en belang van robuuste LCA’s.

CSRD verplicht bedrijven controleerbaar te rapporteren over duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar hoe doe je dat en aan de hand van welke standaarden? LCA’s vervullen hierin een belangrijke rol. De aandacht gaat vooral uit naar CO2-footprint, maar hoe zit het met andere duurzaamheidsindicatoren als biodiversiteit en dierenwelzijn? En hoe robuust zijn de huidige LCA-methoden om in het kader van CSRD of andere markt- en overheidseisen te rapporteren? Hoe geschikt zijn de huidige methoden om prestaties van verschillende producten te vergelijken? En wat is de Europese context van wat we in Nederland doen?
Om de inzet van ketens, bedrijfsleven, branches en overheden te ondersteunen is binnen het Marktprogramma VDP een Regiegroep LCA Dierlijke Producten ingezet om de samenwerking te versterken en om de internationale ontwikkeling te versnellen.

In deze KetenKennisDialoog delen we kennis over de stand van zaken en gaan we actief met elkaar in gesprek.
Sprekers: Eva Eijkelenboom van VNO-NCW over de verplichtingen van CSRD, Leontien Hasselman-Plugge van ImpactBuying over de aanpak en data in de praktijk, Tjitske Bolt van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) over de ervaringen met LCA’s in de internationale markt, Pim Mostert van Wageningen UR over de verschillen in LCA’s tussen dierlijke producten en met inbreng vanuit de overheid en link met klimaatbeleid.

Vanaf 15.45 uur is de inloop in de Malietoren in Den Haag en rond 18.15 uur sluiten we af met een duurzamer buffet.

Aanmelden is mogelijk via de agenda op onze website.

Nieuwsbrief Marktprogramma VDP 
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en ontwikkelingen van het Marktprogramma? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief via het inschrijfformulier op onze website!