Ketenkennisdialoog Welke dierlijke producten eten we nog in de toekomst?

Op woensdagmiddag 27 september 2023 organiseert het Marktprogramma Verduurzaming Dierlijke Producten (VDP) een KetenKennisDialoog waarbij de vraag: ‘Welke dierlijke producten eten we nog in de toekomst?’ centraal staat.

Op ons toekomstige bord ligt meer groente en fruit, peulvruchten, volkorenproducten en onverzadigde oliën. En minder vlees, zuivel en eieren. Maar hoeveel minder dierlijk en welke dierlijke producten? En hoe worden deze dieren gehouden en gevoerd?

In deze KetenKennisDialoog willen we met u de verre en nabije toekomst induiken en gaan we met elkaar in gesprek over ons toekomstig voedselsysteem, dat duurzamer en gezonder zal zijn. Met een Masterclass over ‘Redesigning the global foodsystem’, de Europese beleidsontwikkelingen en wat dit in Nederland betekent voor de veehouderij, diervoedersector, keurmerken, levensmiddelenindustrie en het assortiment in de supermarkt.

Programma
15.45 uur Inloop
16.00 uur Welkom en introductie op het programma door dagvoorzitter Marijn Frank
16.05 uur Masterclass ‘Redesign the global foodsystem’ door dr.ir. HHE (Hannah) van Zanten PhD MSc – Interim
Chair and Associate professor bij Wageningen University & Research
16.55 uur Project Duurzaam Diervoeder 2030 door ir. HWCM. (Henk) Flipsen – directeur Nederlandse Vereniging
Diervoederindustrie (Nevedi)
17.10 uur Pauze
17.15 uur Europese beleidsontwikkelingen naar een duurzamer voedselsysteem door Carla Boonstra, Landbouwraad Permanente Vertegenwoordiging van Nederland Europese Unie
17.45 uur Panelgesprek met de o.a. de sprekers, Dierenbescherming, retail en Landbouwraad
18.15 uur Wrap-up door de dagvoorzitter
18.30 uur Einde en aansluitend een duurzamer en gezond buffet

Wanneer

  • Woensdag 27 september 2023

Locatie

  • ZZIIN Den Haag, Koningin Julianaplein 10, 2595 AA Den Haag

Zaal

  • Zaal New York

Tijd

  • 15.45 – 18.30 uur

    Partijen van het Marktprogramma