VENECA

Contractcateraars verzorgen de restauratieve diensten bij bedrijven, overheid of instellingen. Het meest herkenbaar daarbij is het verstrekken van eten en drinken aan grote groepen mensen. De bekendste vorm van contractcatering is bedrijfscatering. Naast bedrijfscatering zijn bij Veneca aangesloten bedrijven actief in institutionele catering, onderwijscatering en catering voor luchtvaartmaatschappijen (inflightcatering).

De contractcateraar doet echter meer. Hij kan ook zorgen voor de personele organisatie, de assortimentssamenstelling, de administratie rondom voedsel- en drankvoorziening en advisering over andere aanvullende dienstverlening en eventueel de uitvoering daarvan.
Branchevereniging Veneca heeft als doel door onderlinge samenwerking van de leden de economische en sociale belangen van hun bedrijven en de sector catering als zodanig te behartigen. Bij Veneca zijn 12 bedrijven of concerns aangesloten. Alle lidbedrijven zijn landelijke opererende contractcateringorganisaties. De Veneca-leden vertegenwoordigen 95% van de markt en verzorgen samen ruim 2 miljoen maaltijden per dag.

In de totale branche, dus inclusief niet-Venecaleden, werken ongeveer 23.000 mensen. De omzet van de branche bedraagt ongeveer 1,5 miljard euro per jaar. Veneca is lid van de Europese koepelorganisatie voor cateringbedrijven: FERCO

Jaarverslag
Over de Veneca staat nog meer interessante informatie in het jaarverslag van Veneca.

Adresgegevens Veneca
Stephensonweg 14
4207 HB  GORINCHEM
Postbus 693
4200 AR GORINCHEM
Tel. 0183 - 62 61 72
Fax. 0183 - 62 11 61
E-mail: veneca@zpg.nl
Website: www.veneca.nl