Puur! Restaurantweek

Bij steeds meer (330) restaurants in Nederland kon in november 2011 een ‘Puur Menu’ gekozen worden. In vervolg op 2010 staan steeds meer gecertificeerde producten op het menu, naast Fairtrade ook biologisch en MSC (duurzame) vis. Een project in samenwerking met o.a. Oxfam Novib en KHN. 

Restaurant Natuurlijk is het ‘Puurste Restaurant van Nederland 2012’.
Deze restaurants serveerden een Puur Menu: biologisch, Fairtrade en duurzame vis. Nieuw dit jaar is de verkiezing van het Puurste Restaurant van Nederland. De vakjury heeft Restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee als winnaar gekozen uit 6 genomineerden.

‘Parel van Egmond, ridder in de orde van de duurzaamheid en culinair hoogtepunt aan de Noordzeekust’, aldus Jeroen Thijssen, culinair journalist van Trouw. Restaurant Natuurlijk scoort hoog op de 3 pijlers van de Puur Restaurant Week: biologisch, Fairtrade en duurzame vis. Ook het enthousiasme waarmee de eigenaren, Niels en Mirjam Gouda, zelf kiezen voor duurzaamheid en hun gasten hiertoe op een positieve manier stimuleren spreekt de jury aan. Restaurant Natuurlijk is een horecagelegenheid die duurzaamheid op een laagdrempelige manier voor iedereen toegankelijk maakt. Op de menukaart van Natuurlijk vind je gerechten bereid met veel duurzame, biologische en streekgebonden producten.

Gerelateerde thema's: Eerlijke handel, Grondstoffen en reststromen