Vomar VoordeelmarktBedrijfsgegevens

 • Vomar Voordeelmarkt
 • Opaalstraat 15
 • 1812 RH Alkmaar
 • Noord-Holland
 • Telefoon: 072-7502200
 • Website: http://www.vomar.nl

Actieve thema's

 • Arbeid

  Ontwikkeling van onze medewerkers

  Gekwalificeerde medewerkers zijn erg belangrijk. Binnen de organisatie worden zij daarom op verschillende niveaus opgeleid. Vomar Voordeelmarkt heeft een samenwerkingsverband met ROC’s in Noord-Holland, waarbij speciale Vomar-klassen binnen de opleidings­instituten zijn samengesteld.

  Vomar Voordeelmarkt investeert in opleidingen omdat er behoefte is aan goed gekwalificeerde medewerkers, zowel op uitvoerend- als op kaderniveau. Om in die behoefte te voorzien is er binnen Vomar Voordeelmarkt een ‘opleidingshuis’, zowel voor interne als voor externe opleidingen. Dit, omdat leren het leukst én het best gaat in de praktijk.

  Zo biedt Vomar Voordeelmarkt een leer-werktraject aan via het Vomar Food College en de Vomar Food Academy. In samenwerking met regionale ROC’s, is voor verkoopmedewerkers dit Vomar Food College ontwikkeld. Talentvolle aspirant medewerkers kunnen in anderhalf jaar tijd een officieel erkend MBO-2 diploma Verkoper in de versdetailhandel behalen. Voor afdelingschefs is de Vomar Food Academy opgezet. De Food Academy is een praktijkgericht leerwerktraject op MBO-4 niveau in combinatie met een CBL-4 diploma.

 • Dierenwelzijn en -gezondheid

  Beter Leven en dierenwelzijn
  Vomar Voordeelmarkt heeft verschillende producten met het Beter Leven kenmerk. Voor eieren verkopen wij eieren met het twee sterren Beter Leven kenmerk en biologische eieren met het drie sterren Beter Leven kenmerk. Ook binnen ons vlees- en kipassortiment verkopen wij producten met het één ster Beter Leven en biologische producten met het drie sterren Beter Leven kenmerk.  Wanneer u meer wilt weten over het Beter Leven kenmerk en de verschillende sterren, kijk dan op de Beter Leven website van de dierenbescherming: http://beterleven.dierenbescherming.nl

  Keurmerken
 • Energie

  De winkels van Vomar Voordeelmarkt worden bevoorraad vanuit ons distributiecentrum in Alkmaar. We gebruiken vrachtwagens die zijn voorzien van temperatuurzones voor diepgevroren, gekoelde en ongekoelde producten. Daardoor kan er zeer efficiënt worden aangeleverd en is het aantal aan- en afvoerritten per winkel sterk terug­gebracht. Door deze lage frequentie van bevoorrading hebben we in de woonwijk waar wij gevestigd zijn de overlast en de CO2-uitstoot met 73% teruggedrongen.

 • Grondstoffen en reststromen

  Reststromen

  Al onze afvalstromen worden gescheiden. Plastic en karton worden gerecycled tot een nieuw product. Ons bedrijfsafval wordt in de vuilverbranding omgezet in warmte en elektriciteit, welke we zelf weer gebruiken. Broodproducten die wij niet kunnen verkopen worden gebruikt voor de productie van dierenvoeding. Dit wordt verwerkt volgens GMP certificering. Alle producten die worden weggegooid worden op artikelniveau geregistreerd. Hierdoor hebben we goed inzicht in wat er wordt weggegooid en kunnen we ook voor het assortiment bewuste keuzes maken.

 • Transport

  Transport

  De standplaats van ons wagenpark is bij ons DC. Hierdoor hebben we geen onnodige af- en aanrij kilometers. Tevens zijn al onze wagens voorzien van de euro 5 milieunorm en PIEK certificering voor minimale belasting van het milieu en de omgeving. Door inzet van Lange en Zware Vrachtwagens (LZV-trucks) kunnen we over lange afstanden meer vracht vervoeren met minder brandstof per ladingdrager. Door optimalisatie van onze ritstructuur en het minimaliseren van rechtstreekse zendingen is het aantal wagens aan de deur bij onze filialen minimaal. Daarnaast gaan we binnenkort starten met de inzet van een hybride vrachtauto die niet alleen op diesel rijdt, maar ook op elektra. We zijn ook gestart met CO2 koelingen voor het wagenpark, wat de belasting voor het milieu terugdringt.