Vitalientjes

Wat maakt Vitalientjes speciaal?

Door de 20% hogere zoetwaarde dan de gemiddelde tomaat zijn de tomaten lekker zacht van smaak. Dat de tomaten zoeter zijn komt doordat we een exclusief ras gebruiken voor onze teelt en doordat we de tomaten aan de plant laten rijpen.

De tomaten bevatten vitamines A, B1, B2, C en E. zijn?

Waarmee voeden wij de tomatenplant?                                       
Onze kwekerij is de aandacht volledig gericht op de vitaliteit van de planten. Vitale planten zijn beter bestand tegen ziekten/plagen en geven vitale vruchten af. De voedingsbodem waarop de planten groeien zit vol voedingselementen. Deze voedingselementen zijn door het gebruik van water vloeibaar zodat de plant deze via wortels kan opnemen. De structuur van het regen- en kraanwater is over het algemeen vervormd door verontreiniging van de lucht en oppervlaktewater. Het water waarmee wij telen  gaat eerst door een vitaliser waarin het gevitaliseerd wordt en haar oorspronkelijke structuur terugkrijgt. Het verschil tussen wel en niet vitaal water is onder een microscoop waar te nemen door een druppel op een glasplaatje te verdampen en te vergroten. Vitaal water heeft na verdamping een structuur vergelijkbaar met de nervenstructuur van een boomblad.

De teeltcondities van de plant:  
De planten worden beschermd met biologische middelen, door goede insecten uit de natuur in de kas te zetten, die de eitjes van schadelijke insecten opeten, wordt het aantal schadelijke insecten minder. Waardoor zij geen schade meer kunnen aanrichten aan de groeiende tomaten. Wanneer een ziekte/plaag toch uit de hand loopt en biologische bescherming niet lukt wordt deze pleksgewijs aangepakt. Door het teeltconceptweet wat je eet worden er alleen middelen gebruikt die zijn goedgekeurd door de verschillende milieuorganisaties.

Milieukeur
Vitalientjes zijn milieukeur gecertificeerd. Milieukeur stelt strenge eisen aan chemische gewasbescherming en kunstmest. Meer informatie hierover is te vinden opwww.smk.nl Bedrijfsgegevens

  • Vitalientjes

Actieve thema's