Stichting Veldleeuwerik

Bevorderen duurzaam produceren

Binnen Stichting Veldleeuwerik werken akkerbouwers en verwerkende bedrijven samen om de duurzame productie van de akkerbouw te stimuleren. Daarvoor heeft ze een eigen duurzaamheidssystematiek 'Veldleeuwerik' ontwikkeld. De kern hiervan is dat iedere akkerbouwer, ondersteund door enkele collega’s, een eigen duurzaamheidsplan schrijft en uitvoert. Door ervaring en kennisuitwisseling zijn de akkerbouwers in staat om een steeds grotere bijdrage aan duurzaamheid te leveren.

Duurzaam is meetbaar

Aan de hand van tien indicatoren voor duurzaamheid zoeken akkerbouwers ieder jaar weer nieuwe mogelijkheden op hun eigen bedrijf. En ze meten het resultaat. Duurzaamheid is daarmee een voortdurende zoektocht naar verbeteringen geworden. Elke deelnemer formuleert zijn eigen duurzaamheidsdoelen. Kennisuitwisseling met collega's en professionele begeleiding zijn de sleutel naar succes.

In Stichting Veldleeuwerik participeren een aantal toonaangevende bedrijven waaronder Heineken, Unilever, McCain, Suiker Unie, Holland Malt, ZLTO, Nedato, CZAV, Farm Frites, Lamb Weston, Agrifirm Plant, Agrico, Plus Retail, Coca-Cola, Aviko, van Meir Uien, Gebr. Van Liere, Bayer CropScience, Dutch Carrot Group, Syngenta, OCI- Agro, Dacom, DLV- Plant en Countus, samen met ruim 150 akkerbouwers.Bedrijfsgegevens

Contactgegevens

  • test test 2
  • albert.jan.olijve@veldleeuwerik.nl
  • Telefoon: 06-53431740

Actieve thema's